ETUSIVU TIETOA KYLÄSTÄ PALVELUT YRITYKSET KUVAGALLERIA OTA YHTEYTTÄ


Kuvat 2005

Vuoden 2005 mittavin hanke oli Jouttilan Luttiaitan rakentaminen ja mökin keittiöremontti. Aitan perustus valettiin syksyllä 2004, ja itse aittarakennus veistettiin ja asennettiin paikalleen kevättalvella. Alla kuvat sekä kertomus projektin etenemisestä alusta loppuun.

Luttiaitan toinen kerros hahmottuu (13.2.) ja lutti siirrettiin Jouttilaan 17.2.
Maanantaina ensimmäinen kerros oli koottu. (21.2.)
Tiistaina(22.2) rakennus oli pystyssä, vielä vailla kattotuoleja.
Luttiaitan tekoon kului satoja kökkätunteja kesällä ja syksyllä 2005. Joulukuussa 2005 luttiaitta oli valmis.
Martti Kivimäki asensi Kaluste-Tianin uudet kaapit Jouttilan keittöön (17.3.2005) ja Mauri Katajamäki asensi sähköt.lutti lutti

Hirsistä kuori pois ja seinät siistiksi piilukirveellä. Kuorintatyössä Sulo Sammalisto. Kimmo Lehtomäki piilukirveen varressa.

luttilutti

luttilutti

luttikökkä

lutti

maurilutti
 


80 VUOTIAS KOULU JUHLI JOULUN TULOA

Hakojärven kylätalo oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä tiistai-iltana. Koulun syyslukukausi päättyi joulujuhlaan.
Erityiseksi juhlan teki se, että samalla juhlittiin kyläkoulun 80-vuotista taivalta. Lämminhenkinen juhla vietettiin kyläkoulun entisten ja nykyisten oppilaiden kesken. Kunniavieraina juhlassa olivat Hakojärven koululla elämäntyönsä tehneet opettajat Maire ja Kaarlo Jantunen.Istuimet olivat loppua Hakojärven koulun                     Kaarlo ja Maire Jantunen muistelevat Aila ja Jalo Hiipakan
joulujuhlassa.                                                                              kanssa koulun vaiheita.Eskarilaiset valmistautuvat ohjelmanumeroonsa..          "Jäniksillä on pitkät korvat"Mariaa (Maija Myllyaho, 1lk) ja Joosefia (Lauri Lam-     Markus Hautalahti PA:n nappuloissa vastasi siitä, että
minaho, 1 lk) vähän jännitti ennen esitystä.                          kaikki kuulivat esitykset.Kunniavieraina ohjelmaa seurasivat yli 30 vuotta                       Klaus Lavila lauloi enkelistä. Ågrenit säestivät.
Hakojärvellä opettajina toimineet Maire ja Kaarlo Jantunen.Hakojärven koulu täytti 80 vuotta syksyllä 2005. Viralliset koulun vihkijäisjuhlat pidettiin 21.11.1925. Nykyisen koulun oppilasmäärä on 60, sisältäen myös esioppilaaat. Vuonna 2004 peruskorjattiin keittiö ja tänä vuonna saimme uusitun käsityöluokan. Koulun kanssa on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä Hakojärven kyläyhdistys ry. Kyläyhdistys on mahdollistanut mm. sisäliikuntatilojen rakentamisen, jääkiekkokaukalon hankkimisen, leikkikentän rakentamisen koulun pihaan ja 9 tietokoneen hankkimisen koulun käyttöön. Todella merkittäviä panostuksia!
Raittiusyhdistys on ollut mukana juhlien järjestämisissä mukana vuosikymmeniä ja lahjoittanut joka vuosi kirjapalkinnot kirjoitus- ja piirtämiskilpailuun. Näin Hakojärven koulu purjehtii lievässä myötäisessä kohti uusia haasteita.

Teksti Ari Hakola